Er du donor?

Da Raphael døde ville vi veldig gjerne donere bort det som kunne doneres. Dessverre er ikke organdonasjon fra babyer noe som gjøres enda, organene er så små.

Jeg er selv donor og har vært det siden jeg fylte 16 år, og i går fylte sambo ut sitt donorkort.

Er du donor?

Det er jo helt fantastisk at man kan ta organene til et menneske og sette dem inn i en annen kropp. Tenk så mange liv som reddes fordi flere er donor!
Jeg synes dette er et så viktig tema og mener at serier som TV2 har gående om nettopp dette både er inspirerende og lærerikt.

Jeg slår gjerne et slag for kampen om å få flere til å bli donor.
Så neste gang du er på apoteket, husk å plukke med deg donorkort!

 

8 kommentarer

Marthe Strøm

29.03.2011 kl.09:34

Ja, det er jeg :-)

29.03.2011 kl.10:35

Ja, skulle bare mangle. At man kan redde ett annet liv når man dør er godt å tenke på.

Mya

29.03.2011 kl.11:28

Jepp.. Har donor kortet i lommeboka! Så lite kan man hvertfall gjøre for andre når man er død. Har ikke brukt for organene mine når jeg er dau..=)

Lady E

29.03.2011 kl.12:16

Ja det er jeg, og alle mine nærmeste vet om mine ønsker for det.

Synes det er kjempe flott om noen kan få bruk for noe jeg ikke lengere trenger. Samme som at jeg gir blod ( når jeg ikke er i karantene pga svangerskap) og også er meldt opp som donor til beimarg samtidig. =)

Anne Mette

29.03.2011 kl.13:06

Jeg er donor :) Og etter jeg såg serien "livet på vent" så ble jeg enda mer sikker på at jeg har gjort det rette.

Malin

29.03.2011 kl.19:05

Jepp det er jeg :) Har donorkort både i lommeboka og på iPhonen, sådetså ;)

Pearl

30.03.2011 kl.10:47

Flinke jenter det! :)

Selv er jeg ikke blodgiver, jeg får helt angst av sprøyter. Egentlig burde jeg vel være vant til det etter to svangerskap med blodprøver hver måned hehe...

Anne-Mette, Livet på vent ja! Er den serien jeg mente i innlegget, men jeg husket ikke hva den het. Har sett noen episoder og griner så det spruter hver gang.

Malin

09.04.2011 kl.00:06

Jeg skulle så gjerne vært blodgiver også - men får ikke lov fordi jeg har for dårlige/lite tilgjengelige blodårer :( var oppe på blodbanken og "bestod" alle tester bortsett fra den hvor de skal finne åre på deg.. Men men, slikt kan forandre seg gjennom livet, i mellomtiden får man heller prøve å tipse andre om blodgiving og donorkort :)

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits