Resultatet fra obduksjonsrapporten

Nå er det lenge siden jeg har skrevet. Bloggen har blitt lagt til side en liten periode, da det har vært mye som har stått på planen den siste måneden.
Jeg har fått svart dere på kommentarene i innlegget under, men jeg har ikke fått gått inn på hver enkeltes blogg for å svare.

Vel, obduksjonsrapporten ja. Jeg tok kontakt med legen som har fulgt oss og ba han gå gjennom rapporten med meg, slik at jeg skulle forstå. Rett etter den timen ble satt, så fikk vi brev med time om ettersamtale på nyfødtintensiv. Vi valgte å droppe denne, da vi kan be om en slik time igjen senere.

Obduksjonen viste det vi antok, at uretraklaffene (klaffene som sperret for urinen i urinrøret) ødela veldig mye.

Som dere allerede vet så fikk Raphael utvidet blære og begge nyrebekken ble utvidet. Lungene modnet ikke nok fordi han ikke hadde fostervann.

Dødsårsaken var lungesvikt.
(Bilde fra Google)

Lungene var rett og slett for trange til at oksygenet kunne bli ført gjennom kroppen slik det skal. Raphael fikk for lite oksygen, og dermed for lite surstoff til hjernen. Fordi han ikke fikk nok surstoff til hjernen, har han hatt et hjerneinfarkt og småblødninger.

Nyrene var opprinnelig i normal størrelse, men ble jo utvidet. Fordi venstre urinblære ble så utvidet som den ble så har Raphael antakelig hatt et infarkt i nyren også.

Det som er litt bittert er det at alle Raphaels organer egentlig var intakt! Absolutt alt var opprinnelig som det skulle. Hjerne, hjerte, lunger, tarmer.. alt.. Men på grunn av de små klaffene så kunne ikke Raphael få nok oksygen. Det er sykt at slike småting kan føre til at man ikke kan puste, at man får indre blødninger, infarkt.. ja... U name it..

Men det var fint å få gått igjennom rapporten. Jeg er tydeligvis blitt litt dreven på medisinspråket for jeg skjønte det meste av det som sto i rapporten. Men, likevel, godt å få alt nøye med seg.

Én kommentar

stolt mamma til 2 herlige :)

22.04.2010 kl.20:22

huff, så urettferdig ting er!! at det var en så liten ting som gjorde alt så vanskelig og at det fikk ett tragisk utfall... urettferdig og meningsløst!!! håper ting føles litt lettere og at dere finner små lyspunkt som får dere gjennom sorgen og fortvilelsen!! Tenker masse på deg, og dine!!!

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits