Destinasjon Trondheim!

Ja, da er det avreise Trondheim, tur-retur på mandag. Antakelig tur-retur.

Snakket med legene i stad og slik er prognosene etter tidligere tilfeller:
40 prosent dør
30 prosent overlever, men får problemer med nyrene. Alvorlighetsgraden er varierende. Problemene kan være alt fra små til et behov for nyretransplantasjon. En transplantasjon gjøres ikke på barn før de er ett år. Før den tid kan det hende de må igjennom dialyse.
Omtrent 20 prosent overlever uten noen som helst problemer.
Nå mangler jeg ti prosent her, og jeg vet egentlig ikke hvor den har blitt av, legen sa ikke noe.

Setter man inn dette kateteret er det gode sjanser for å slippe unna lungeproblemene, da babyen vil få fostervann og fortsette og utvikle seg normalt. Dersom inngepet er vellykket vel og merke.
Dersom det ikke blir satt kateter er sjansene 50/50 for overlevelse... Men i dette tilfelle slipper man premature problemer.

Dere tenker kanskje at hva er det å vente med? Sett inn kateteret!
I mitt tilfelle er det ikke så enkelt. Leger i Trondheim har sett på min sak, gjennom Riksen. De er skeptiske og har ikke anbefalt å gjøre dette på meg fordi jeg har en morkake foran. Den ligger da i veien....
Grunnen til at jeg nå drar til Trondheim er fordi legen på Riksen ville ha nok en mening. Og om et kateter skal settes, så er det legen i Trondheim som gjør det....

fly

På grunn av ulike ting, så kan ikke min kjære være med :( Noe vi begge synes er kjipt. Så jeg skal ha med meg mamma ti Trondheim mandag morgen. Antakelig blir det hjemreise allerede samme kveld, men dersom legene vil gjøre inngrep kan det hende jeg blir der lenger. Jeg vet altså veldig lite om det som skjer når jeg kommer dit.
Blir jeg lenger enn mandagen så kan min kjære komme etter :)

Jeg kjenner at jeg er litt lettet nå, for nå er det endelig noe som skjer. Og det er etter denne turen vi vet hva vi skal gjøre. Da har vi litt mere konkrete ting å forholde oss til og takle. Hittil har vi visst lite. Tallene er jeg også glade for å få, da jeg endelig vet oddsen... Og den er jo ikke spesielt god.
Akkurat i dag holder jeg hodet oppe, og prøver å skyve det hele litt på avstand og holde meg sterk. Jeg hadde en fryktelig knekk i går, så det er godt å kunne slappe av litt i dag.

Jeg gruer meg selvsagt også...... For hva som skal skje i Trondheim...

Så har jeg da fått en "type diagnose". Det hele heter tett ureter, eller ureterklaffer.
Som forklart så er det urinveiene som er tette. På guttebabyer er dette ganske normalt når et nærmer seg termin. Men så tidlig er det et sjeldent tilfelle. Det er to klaffer/seil som sperrer for urinen.
Dette medfører jo litt av hvert som gjør situasjonen kritisk. Så det er ureterklaffer som skaper problemene...

Spilt denne litt for den lille i magen....


Ble langt dette her, men har prøvd å gjøre det så ryddig så jeg kan...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits