Oddsen er i mot oss

Gleden var kortvarig i går.
Da vi kom opp på sykehuset tok vi en ny UL, og situasjonen er uforandret, så og si... Legene kunne nå si at det er nesten tørt i magen, det vil si at det omtrent ikke er noe fostervann.
Selv om prøvene var fine, så er situasjonen såpass alvorlig at all odds er i mot oss.

Fordi det er så lite fostervann er legene mest bekymret for lungene, og at de er lite utviklet. Det betyr at det ikke er så sikkert at de fungerer når småen kommer ut.

Lar vi babyen bli i magen er sjansene for overlevelse veeeeldig dårlig. Tar vi han ut nå mente legene at overlevelsessjansen er lik null.
Magen min vokser og sparkene er sterke, men det er visst helt normalt. Den dør ikke i magen min... Så hva da? Skal jeg gå og kjenne den lille og bare bli mere og mere glad i den, for at den skal dø fra oss????

tears

Det eneste som kan gjøres er å sette inn et såkalt kateter. Legene er ikke optimistiske når det gjelder denne metoden, da tidligere inngrep av denne typen ikke har vært så vellykket.

For å gjøre dette stikker de masse nåler inn i magen min, et bitte lite rør med "grisehaler" på hver ende blir da ført med nål inn i blæren til babyen. Da røret er inne i blæren vil disse "grisehalene" krølle seg igjen, altså en ende inne i blæren, og en ende i livmoren.
Dette er ikke det letteste å få til, så det er ikke sikkert det går. Det kan også hende at det blir satt inn perfekt, men at det likevel ikke funker, eller at småen drar den ut.....
I tillegg er faren for infeksjon til stedet.
Et annet problem er at de må igjennom morkaken, siden den ligger på fremsiden.
SKULLE alt gå bra, så betyr ikke det at faren er over.
Lunger og nyrer kan være skadet, noe som betyr at den lille kan ha problemer senere. Nå indikerte blodprøven på at nyrene er fine, men man kan ikke si noe hundre prosent sikkert...

Uansett, legene var ikke optimistiske.. Og det er mye mere som ble sagt som jeg kunne skevet ned, men når det er så mye info på en gang, så er det vanskelig å sortere alt sammen... Alternativene våre er lik null, og å sette inn kateter er ikke det letteste. Kanskje må de prøve på det flere ganger...
Jeg har jo helt angst for nåler, men gjør det som trengs.
Vi vil ha sønnen vår, så sårt!! Men som sagt, selv om dette går bra kan det hende at problemer vil oppstå senere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits