Blodprøve gjennom magen

Au AU AU AU!!!!
I dag var det en ny dag på Riksen. Legen ønsket å ta en blodprøve av barnet, noe som innebærer å stikke en sprøyte gjennom min mage, inn i livmor og hente blod fra navelstrengen.
Dette var fryktelig vondt! STOR NÅL!
Det kjentes ut som om hele livmoren revnet! Men blodet ble tappet og jeg ventet et par timer, slik at legen kunne se at alt hadde gått bra.
En slik blodprøve er nemlig ikke risikofritt det heller (virker som om alt som skjer kan skade). Det er to prosent sjanse for at babyen kan begynne å blæ og dermed blød ihjel. liten sjanse, men for meg som bærer den lille var redselen grusom!!

Legen mente heldigvis at dette hadde gått veldig bra. Og det er visst normalt at magen er så vond som den også er nå flere timer etterpå.
Blodprøven vil gi svar på flere ting, blant annet kan den gi et bilde av nyrefunksjonen og eventuelle kromosomfeil.

nyreHadde jeg vært nære termin hadde det hele vært ganske normalt, ofte kan urinveiene til guttebabyer bli blokkert, og da kunne han blitt tatt ut og lett blitt fikset på, men i og med at jeg ikke er så langt på vei er dette veldig alvorlig.

At slikt skjer så tidlig er, i følge legene, veldig veldig sjelden.


Så, hva gjør man med dette?
Det er ikke sikkert noe kan gjøres, eller, jeg vet egentlig ikke enda. Vi skal få vite mere om hva vi kan gjøre i begynnelsen av neste uke.

Det er mulig å sette inn et slags kateter mens guttungen er i magen, men dette er jo ikke risikofritt... Fødsel kan komme igang, infeksjoner, katerert festes ikke, babyen drar det ut osv. Jeg må også fraktes til Trondheim.
Dessuten er det ikke sikkert dette hjelper om nyrene er skadet. Legen mente heldigvis at den ene nyren er helt intakt!
Å ta han ut er en løsning, men da er oddsen dårlig. Rett og slett fordi at det ikke er sikkert at lungene er nok utviklet på grunn av for lite fostervann...
Man kan vente litt.. ikke vet jeg..
Dersom vi lar naturen ordne opp og vi ikke gjør noen ting er sjansen for at den lille overlever 50/50
Nå må vi bare vente på telefon og høre hva legene vil... Håpe og klamre oss til det.

5 kommentarer

Charlotte

19.08.2009 kl.17:02

håper det ordner seg for babyen din, lykke til:)

Ri`

19.08.2009 kl.19:41

Huff...dette er så sterkt å lese jenta mi. Er så lei meg på din vegne, en jeg har en magefølelse på at det skal gå bra:) Jo lenger han klarer å holde seg der inne, jo større er sjansen for at det skal gå bra... Syntes bare det er rart at de ikke legger deg inn?! Du burde jo ta det helt med ro nå sikkert?Du vet jeg tenker masse masse på deg!!!

Mya

19.08.2009 kl.20:06

Dette fortjener dere så ikke. Helt sykt at sånn skal skje med deg og din lille. Krysser alt jeg har for deg. Som jeg har sagt før denne lille slekter på deg og du er den sterkeste tøffeste jenta jeg kjenner, og er sikker på at han er like tøff som mora.Du vet hvor jeg er hvis du trenger en skulder eller hva det måtte være.

B.

20.08.2009 kl.12:21

:( ber for dere hver dag, håper og tror alt vil ordne seg!

Me

20.08.2009 kl.17:31

Takk! Støtten betyr masse!De legger meg ikke inn, fordi det er ikke noe mere de kan gjøre om jeg er der, så det er like greit å være hjemme.Burde ta det med ro, men trenger ikke være sengeliggende, heldigvis!

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits