Risikosvangerskap

25 år gammel jente fra Oslo her! Bor i Oslo med samboer, som har barn.

Så, hvorfor er jeg her?
Vel, jeg er gravid, men svangerskapet er det man kaller "risikosvangerskap". I skrivende stund er jeg 25+4, seks måneder og nesten tre uker med andre ord. Jeg bærer på en livlig gutt, men det er ikke sikkert han kommer ut i denne verden.

Ståa er sånn: Guttungen har noen klaffer som sperrer for urinveiene. Dette betyr at han nesten ikke får tisset. DET skaper komplikasjoner på flere måter.
1- Fostervannet. Urin omdannes til fostervann. Når babyen ikke tisser, produseres det ikke nok fostervann. Dette kan gå utover mye, spesielt utviklingen av lungene. Min lille gutt har altfor lite fostervann, og legene er derfor bekymret for at lungene ikke har modnet så mye som de burde.
2- Blæren blir stor fordi urinen ikke kommer ut.
3- Nyrene kan bli skadet. Vi har fått påvist ett utvidet nyrebekken, men vet enda ikke om den ene nyren er skadet.

Jeg har hatt blogg tidligere, og bestemte meg for å starte opp denne bloggen for å skrive om denne vanskelige tiden. Ikke fordi jeg har en stor trang til at folk skal vite hvor vondt det er, men fordi jeg vil gi litt informasjon.
Jeg har lett og lett, men funnet lite informasjon, eller erfaringer, om tilstanden og vil derfor gi andre en  mulighet til å kanskje få vite litt om hvordan er er å være i denne situasjonen.

pregnancy week by week

5 kommentarer

Ri`

19.08.2009 kl.19:35

Syntes det er fltot at du har startet denne bloggen jenta! Uansett hvilket utfall dette får, så er det godt å både få ned ordene nå, og i tilegg ha et sted å kunne lese om det i ettertid.

Hilde

27.09.2009 kl.09:18

Huff, har sittet og lest på bloggen din. Håper virkelig at det vil gå bra med deg og din lille sjørøver.

Kine Marie

27.09.2009 kl.20:19

SÅ sterkt av deg å skrive denne bloggen. Jeg skal lese den fra start til slutt.

Masse masse lykke til!
Søsteren min hadde også ekstremt lite fostervann da hun var gravid. Niesen min er i dag snart 3 år gammel og har det fint. (jeg vet ikke om det med urinen var problemet da, vet bare at hun hadde ekstremt lite fostervann.) Og det har skapt noen problemer i ettertid, men ingen alvorlige. Hun lærte seg ikke å gå før kanskje ca en mnd siden, og da det fysiske går så sent, gjør det psykiske det samme. hun kan ikke si et eneste ord. (ikke stum eller noe) hun mumler litt for seg selv og skriker litt osv, men kan ikke snakke. Men de har sagt det ordner seg helt med tiden og blir helt bra.

håper VIRKELIG det gjør det for deg og din også.

Stine

05.10.2009 kl.11:09

hei. noe så forferdelig:( føler med deg. hvordan fant du ut at noe var galt?

Skriv en ny kommentar

Pearl

Pearl

33, Oslo

Startet bloggen under et risikosvangerskap, rett og slett fordi tilstanden Raphael hadde er sjelden og tilgangen til informasjon er liten. Diagnosen var uretraklaffer, noe som førte til ulike komplikasjoner.

Kategorier

Arkiv

hits